Insändare till svenskan

Frikänn Richard O'Dwyer!

Richard O'Dwyer är en 24årig Engelsk medborgare som från sin källare höll igång hemsidan TVShack.net, en sida som länkade till andra sidor med videos(youtube ex.).
En dag kom polisen hem till honom och tog in honom till stationen.
Han blev utfrågad, de bad honom ta ner sidan, vilket han gjorde, och sedan släppt mot borgen.
I Maj 2011 blev han inkallad igen och fick då veta att han hade blivit frikänd för alla brott i England men USA ville ha honom utvisad dit och prövad i deras rättssystem och mot deras lagar. För att slippa natten i fängelse(!),för ett brott han blivit frikänd för, var han tvungen att ha med sitt pass och 3000 pund för borgen, vilket han inte hade.
Richard blir illa tvungen att åka till USA för att minska risken för eventuell utvisning och hans mor tar ledigt i 6 månader för att läsa om liknande fall och lagbrott.
Om Richard fälls i Amerikansk domstol riskerar han 10 år i fängelse och 250.000$ i böter.

Hur kan Hollywood få bete sig så här mot vanliga medborgare?
Tänk om alla länder hade haft makten att fälla medborgare i andra länder bara för att de bryter mot deras lagar. Richard är inte kriminell i sitt hemland, endast i USA.
Och även där är hans brott inte så mycket mer än om jag eller du delar en upphovsrättsskyddad länk på youtube via facebook. Nu för tiden är vi alla mer eller mindre olagliga i Hollywoods ögon, med allt vårt fildelande och informationsfrihet till höger och vänster.
Men nästa gång du ser något upphovsrättsskyddat material på internet så är det bäst du stänger ner rutan illa kvickt innan "the man" kommer och utvisar dig!

Om du vill stödja Richard så har en vän till hans mor lagt upp en sida på www.gofundme.com

http://www.gofundme.com/1bo8vo

Där kan man donera pengar, lära sig mer om fallet och följa Richard och hans mors kamp.


Detta borde publiceras i alla tidningar och överallt på nätet, alla borde känna till det.
Personligen så vill jag rikta det mot målgruppen "när jag var liten lekte vi med kottar" för att många inser inte vad som händer på internet nu för tiden. Speciellt inte den gruppen.
Vi som är uppväxta med internet och informationsfrihet brukar generellt sett ha lite mer koll på vad som försiggår och ser den stora bilden för fall som just det här.
Internet är framtiden och vi kan inte låta Hollywood ta över redan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0